De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Toon aan dat de formule juist is

Goedemorgen, ik heb op school een moeilijk vraagstuk gekregen, en ik loop helemaal vast met het oplossen hiervan. Ik zit hier al 2 dagen mee, en ik heb naar mijn inziens alles geprobeerd. Morgen heb ik een overhoring hierover, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,

x=cos(2t)
y=sin(t)+cos(t)
op [0,2p]
'k' hoort bij x2 + ((y2)-1)2=1
'k' hoort bij x2 + ((y2)-1)=1

a) toon aan voor welke voor formule van k dit juist is

b) bereken de inhoud voor k en de y-as

Radjni
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 oktober 2006

Antwoord

Als de eerste formule juist is dan moet gelden:

(cos(2t))2+((sin(t)+cos(t))2-1)2=1

Met cos2t=1-2sin2(t) een kwestie van invullen en laten zien dat het inderdaad 1 wordt...

(1-2sin2(t))2+((sin(t)+cos(t))2-1)2=1
...
Klopt!

Bij de tweede formule lukt dat niet....

En wat je met de tweede vraag bedoelt is met niet duidelijk...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 oktober 2006
 Re: Toon aan dat de formule juist is 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3