De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Prooi roofdier model --> evenwichtswaarde berekenen

 Dit is een reactie op vraag 46870 
jah ik begrijp het principe a=o of b=0 maar ik kan het niet toepassen op deze som.. moet ik nou de P0 en R0 waarden verwerken in deze som? zou je misschien nog 1 keer van begin tot eind kunnen uitleggen hoe ik aan P=750 en R=167 kom? dan kan ik het namelijk verder gaande de opgaven ook toepassen alvast heel erg bedankt

jon
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 oktober 2006

Antwoord

Je neemt aan dat het 'evenwicht' twee waarden voor P(n) en R(n) oplevert. Ik heb die waarden maar even p en r genoemd. Als nu p=P(n) en r=R(n) dan is er sprake van evenwicht als DP en DR beide nul zijn.

En dat levert dan precies de twee gegeven vergelijkingen op! En ik ben er maar even van uitgegaan dat je zo'n vergelijking kan oplossen...toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 oktober 2006
 Re: Re: Re: Prooi roofdier model --> evenwichtswaarde berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3