To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partieel integreren

Hoewel ik de voorbeelden over partieel integreren snap kom ik niet uit de volgende som:

òx^5ln(x)=...

het antwoord zou moeten zijn: 1/36*X^6(6lnx-1)

heb diverse dingen geprobeert, maar ik kom op 1/6*x^6*ln(x)-1/36*x^6

Help...
alvast bedankt!!

antoni
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 augustus 2006

Antwoord

òx5.lnx dx
= [1/6.x6lnx] - ò1/6.x6.1/x dx
= [1/6.x6lnx] - ò1/6.x5 dx
= [1/6.x6lnx] - [1/36.x6]
= [1/6.x6(lnx - 1/6)]

of ook
[1/36.x6(6lnx - 1)]

dusss: het antwoord waar jij op uitkomt klopt toch precies met het antwoordenboekje??

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 augustus 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics