De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten

Beste medewerker,

Hoe bereken ik de snijpunten tussen de kromme k en de parabool p
Parabool p:
Y=x2
Kromme k:
x=sin(t)+ cos(t)
y= cos2(t)-sin2(t)

Alleen de eerste stap begrijp ik niet, hoe ik het verder moet oplossen weet ik wel. Normaal moet je ze gewoon aan elkaar gelijk stellen, maar ik weet niet hoe dat hier moet!

Groejtes en alvast bedankt.

G
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 mei 2006

Antwoord

Er bestaat ook nog zoiets als de subsitutiemethode!
     2 
y = x

x = SIN(t) + COS(t)

2 2
y = COS(t) - SIN(t)

2 2 2
COS(t) - SIN(t) = (SIN(t) + COS(t))
Je kan dit dan oplossen en je weet t.. enz.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 mei 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3