De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Exponentiële vergelijkingen de rekenregels bewijzen

Ik begrijp niet echt wat je bedoelt. Hoe heb ik het dan bewezen? Dat staat toch al in de regel?
Ivm a en b, je bedoelt dat het elementen zijn van R+/(0)

Bram
3de graad ASO - maandag 22 mei 2006

Antwoord

Dag Bram

Neem eerst de eerste vergelijking.
af(x) = ag(x)
Als beide leden van deze vergelijking positief zijn, dan blijft de gelijkheid geldig als ik van beide leden de logaritme neem:
log(af(x)) = log(ag(x))
Gebruik de rekenregel van logaritmes: log(xk) = k·log(x) mits x0:
f(x)·log(a)= g(x)·log(a)
Nu wil je graag beide leden van de vergelijking delen door log(a).
Mag dat zomaar? Welke beperking geldt er dus nog meer voor a?
Is het zo wat duidelijker?
succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 mei 2006
 Re: Re: Exponentiële vergelijkingen de rekenregels bewijzen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3