To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen door volledige inductie

Hallotjes,

Als k een element is van N(met uitzondering van 0)
BEwijs dan door volledige inductie:



Ik begrijp hier echt niets van. Hoe komt die k uit de macht in de matrix??

Al super hard bedankt.
Marijke

Marijk
3de graad ASO - maandag 17 april 2006

Antwoord

Beste Marijke,

De basisstap is makkelijk na te gaan, voor k = 1 klopt het. Bij inductie veronderstel je nu dat het voldaan is voor een zekere k = n, probeer dan aan te tonen dat het ook geldt voor k = n+1.
Hiervoor vermenigvuldig je de rechtermatrix (maar dan in n) nogmaals met de basismatrix (zonder macht k natuurlijk) omdat de matrix tot de macht n+1 te krijgen.
Je werkt dit uit zoals een matrixproduct, daarna kan je wat vereenvoudigen en de formules gebruiken voor een som van hoeken, dus die voor cos(a+b) en sin(a+b).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics