|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Matrices inverteren
als ik ze dus vermenigvuldig bekom ik: (ax+bz ay+bu) (1 0) | | =| | (cx+dz cy+du) (0 1) bekom ik dan als vergelijing : {ax+oy+bz+ou=1 {ox+ay+oz+bu=0 {cx+oy+dz+ou=0 {ox+cy+oz+du=1 of anders geschreven: [a 0 b 0 : 1] [0 a 0 b : 0] [c 0 d 0 : 0] [0 c 0 d : 1] moest ik hier nu x,y,z,u uithalen wat bekom ik dan eigenlijk? Hoe kan ik dan aan die voorwaarde komen die ik vroeg in net begin van men vraag ?
aaron
3de graad ASO - zondag 16 april 2006
Antwoord
Beste Aaron, Je bent goed op weg, je hebt je stelsel nu in matrix-vorm geschreven. Je kan nu de spilmethode toepassen (of Gauss-eliminatie). Daarvoor probeer je dus linksboven een 1 te krijgen, en een kolom nullen eronder. Dan een 1 in de positie (2,2) en nullen eronder, etc. mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 april 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|