De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden van een vergelijking met sinus en cosinus

Ik kom niet uit deze opgave:
cos (x-y)cosy - sin(x-y)sin y

Ik heb morgen mijn pta dus ik hoop dat er snel antwoord komt!!![

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 april 2006

Antwoord

Op de formulekaart staat o.a.:

sin(t-u) = sin t cos u - cos t sin u
cos(t-u) = cos t cos u + sin t sin u

Je kunt dan schrijven:

cos(x-y)cosy - sin(x-y)sin y=
(cos x cos y + sin x sin y)cos y - (sin x cos y - cos x sin y)sin y=
cos x cos2 y + sin x sin y cos y - sin x sin y cosy + cos x sin2y=
cos x cos2 y + cos x sin2y=
cos x (sin2 y + cos2 y )=
cos x

Mooi zo...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3