De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Particulier oplossing bepalen

 Dit is een reactie op vraag 44271 
Dag Tom
AO: y(a)=C1e^3t+c2e^-1/3( 2 nulpunten 3 en -1/3)
PO: y(p)=At^3t
y'(p)= Ae^3t+3Ate^3t
y"(p)= 3Ae^3t+3Ate^3t+9Ate^3t
Invullen in basis DV:
3(Ae^3t+Ae^3t+3Ate^3t)-8(Ae^3t+3Ate^3t)-3Ate^3t=10e^3t
3Ae^3t+3Ae^3t+9Ae^3t-8Ae^3t-24Ate^3t-3Ate^3t=10e^3t
-2Ae^3t-18Ate^3t=10e^3t
En nu zit ik inderdaad vast!
Wat is er misgelopen,Tom
Groeten,
Rik

lemmen
Ouder - woensdag 15 maart 2006

Antwoord

Beste Rik,

Je eerste afgeleide is correct, voor de tweede afgeleide moet die tweede term geen extra factor t hebben, dus 3Ae3t hetgeen samen met de eerste term een 6Ae3t geeft, dus y"p = 6Ae3t + 9Ate3t

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 maart 2006
 Re: Re: Re: Re: Particulier oplossing bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3