De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Ligging vlak en rechte

 Dit is een reactie op vraag 43957 
Ik heb nu gedaan:

l - 2x+y-3z=5
Stel z=t
2x+y = 5+ 3t
y=5+3t-2x

en x= 1-4t+y

dan y = 5 + 3t-2 +8t -2y
dan is y = 1 +11/3t

maar ik snap nog altijd niet wat ik hier dan uit kan besluiten, ik dacht dat ik een uitkomst nodig had waarin x y en z gelijk zijn aan een constant getal???

Elke
3de graad ASO - vrijdag 3 maart 2006

Antwoord

Beste Elke,

Je uitdrukking voor y is al juist, y = 1+11/3t waarin t de parameter is (t = z).
Ook x moet je nog uitdrukken in functie van t, vervang daartoe de uitdrukking die je net voor y gevonden hebt in de vergelijking die je nog had voor x.

Dan heb je (x(t),y(t),t), precies een parametervergelijking van de rechte.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3