|
|
\require{AMSmath}
Parametervoorstellingen
Hallo, ik heb een vraagje, als wij nu in R3 de rechten A en B beschouwen respectievelijk gegeven door A: x+y-z=2,x-2y+z=1 - stelsel B:2x-y-z=4,x+y+z=1 - stelsel Hoe bereken ik nu een parametervoorstelling? (bijvb voor A) Is het dan substitutie? Aub, help mij, dank u bij voorbaad!!!!
Cauwen
Student universiteit België - maandag 27 februari 2006
Antwoord
Beste Glenn, Je kan de parametervoorstelling bekomen door het stelsel 'op te lossen'. Het zijn telkens twee vergelijkingen met drie onbekenden, er is er dus één te kiezen: dit is precies je parameter. Mogelijkheid: stel x = t en los het stelsel dan op naar y en z in functie van t. mvg, Tom
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 februari 2006
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|