De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen met modulus oplossen

Bereken de oplossing x is een element van R die voldoen aan:
x2+|x+3|-12=0

xanthu
Student hbo - zondag 5 februari 2006

Antwoord

Als x+3$\geq$0 dan kan je de vergelijking schrijven als x2+x+3-12=0. Het oplossen van de vergelijking x2+x-9=0 zal geen probleem zijn. Even opletten dat je oplossingen alleen voldoen als x+3$\geq$0 dus x$\geq$-3.

Als x+3$<$0 dan kan je de vergelijking schrijven als x2-x-3-12=0. Het oplossen van de vergelijking x2-x-15=0 zal geen probleem zijn. Even opletten dat je oplossingen alleen voldoen als x+3$<$0 dus x$<$-3.

De oplossingen die aan de gestelde voorwaarden voldoen zijn dan de oplossingen van de gegeven vergelijking.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics