Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inverse functie

Kunnen jullie mij laten zien hoe ik van deze functie de inverse functie bereken? ik heb naar de voorbeelden gekeken, maar het lukt nog steeds niet :s

y= x2+4x+4

groetjes

Kirste
Student universiteit - woensdag 25 januari 2006

Antwoord

y=x2+4x+4
y=(x+2)2.
Nu komt het probleem:
x+2=Öy of x+2=-Öy
Je kunt dus niet spreken van de inverse. Het hangt er vanaf of x-2 of x-2. Je moet dus een beperking kiezen van f: f beperkt tot [-2,® of f beperkt tot ¬,-2]
In het ene geval geldt: x+2=Öy, dus x=-2+Öy, de inverse functie is
dan g(x)=-2+Öx
In het andere geval geldt: x+2=-Öy, dus x=-2-Öy, de inverse functie is dan g(x)=-2-Öx

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 januari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics