De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Raaklijn aan functie door bepaalde y

 Dit is een reactie op vraag 42514 
Ik denk dat ik het snap. Het omhoogschuiven van f(x) met 1 geeft g(x). Een raaklijn aan g(x) door de 0,0 heeft nu dezelfde rc als een raaklijn aan f(x) door 0,-1.

Bij de raaklijn aan f(x)=2x2-2x+2 loste ik f'(x)=f(x) op, er kwam een x en y waarde uit, invullen in ax+b leverde een waarde voor a op. Hoe doe ik dit echter als er een oplossing voor f'(x)=f(x) is, bijv bij 2x2-2x+3? Hoe kom ik dan nu aan de raaklijn?
Zie http://files.vanstratum.com/functie.jpg
g'(x) snijdt hier g(x) niet.

Bart
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 december 2005

Antwoord

Als je functie opschuift naar boven, dan schuift de raaklijn gewoon mee...

Of was dat niet wat je vroeg?


Groetjes,

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 december 2005
 Re: Re: Raaklijn aan functie door bepaalde y 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3