De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lengte deellijn

gegeven: rechthoekige driehoek ABC, hoek ACB = 90°, hoek ACD = hoek BCD = 45°, CD is deellijn van de rechte hoek C

gevraagd de lengte van deellijn CD bij een gegeven lengte van AC en een gegeven lengte van BC.

Fred v
Student universiteit - zaterdag 17 december 2005

Antwoord

Noem AC even p en BC even Q.
Bereken ÐBAC via sin(ÐBAC)=q/Ö(p2+q2)
Dan is ÐCDA=180°-45°-ÐBAC.
Volgens de sinusregel geldt nu CD/sin(ÐBAC)=p/sin(ÐCDA), dus
CD=p*sin(ÐBAC)/sin(ÐCDA)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3