De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs parellogram

Bewijs dat in een parallellogram de som van de kwadraten van de diagonalen gelijk is aan de som van de kwadraten van de zijden.

wisk
2de graad ASO - vrijdag 9 december 2005

Antwoord

In het kader van 'doe zelf ook 's wat' zal ik je een begin geven. Dan kan je de rest misschien zelf en kan je tussendoor misschien ook nog even de spelregels lezen!

q42155img1.gif

De hoek bij P is 90°. Je moet nu laten zien dat:

|AC|2+|BD|2=2|AB|2+2|BC|2

Als je |AC|2+|BD|2 uitdrukt in AB, BP (=QC) en PC en dat uitwerkt, dan ben je er volgens mij...

|AC|2+|BD|2=
(|AB|+|BP|)2+|PC|2+(|AB|-|BP|)2+|PC|2

...en dan uitschrijven...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 december 2005
Re: Bewijs parellogram



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3