De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vermogen windmolen verklaren

We moeten voor wiskunde een praktische opdracht maken en daarin moeten we de formulen voor het vermogen van windenergie verklaren (P=c·v3·D2).
Hebben jullie enig idee hoe ze aan deze formule zijn gekomen?

Zie ook Windenergie

Anke v
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 december 2005

Antwoord

Je hebt de formule P=1/2mv2. De massa m van de lucht die per seconde door de molen blaast is afhankelijk van de luchtsnelheid en de oppervlakte van de molen, van v en D2 dus... dus zoiets als m=...·v·D2. Nu jij weer...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 9 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3