De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: 2 nummerborden

 Dit is een reactie op vraag 41996 
Vraag 1: Er zijn 17^4=83521 verschillende nummerborden (ik reken de cijfers niet mee, want die maken hier niks uit)
Vraag 2: (1/17)*(16/17)2 = 256/4913
Vraag 3: dit is mijn probleem dus

Met 4 dezelfde letters hoef je maar naar 1 letter te kijken. De kans op 4 dezelfde letters is (1/17)3=1/4913. De kans op 2 dezelfde letters is 1/17. De kans op 2 keer 4 dezelfde letters is dus (1/17)4 = 1/83521.

Erick
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 december 2005

Antwoord

Het gaat dus om soort 3 met 2 verschillende letters. Dan begrijp ik je berekening bij vraag 2 niet helemaal. Van dit soort zijn er ook weer twee soorten... nummerborden met 3 dezelfde en 1 andere letter (A) en nummerborden met 2 paren dezelfde letter (B).

Van soort A zijn er 4·17·1·1·16
Van soort B zijn er 6·17·1·16·1

Dus daar moet je nog maar 's naar kijken... 't Is een lekker sommetje... misschien moeten we toch iets anders verzinnen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 8 december 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3