Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

RSA vraag over e te berekenen en hoe verder

Goede avond,

Ik ben bezig met een opdracht over cryptologie.

Ik wil de letter A via RSA coderen.
A = In het ascii tabel 012
Hiermee bereken ik n=187

Nu doe ik (11-1)(17-1) = j(n) = 160
Maar hoe moet ik nu verder?
Ik moet volgens mij iets doen met E. Kan ik die zelf bepalen, als er maar niet gelijke cijfers op dezelfde plaats als j(n) in voor komen? Zou bijv. 222 goed zijn?

En hoe moet ik verder want ik snap er niet zo veel van...

Alvast vriendelijk bedankt.

Nu moet je een formule toepassen, namelijk n = p x q.
p=11 en q=17. Als je dit vermenigvuldigd krijg je: 187. De uitkomst is dus n=187
j(n)=(p-1)(q-1) = (11-1)(17-1) = 160

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 november 2005

Antwoord

Volgens mij staat het uitgelegd op 23. sleutels maken. Op 5. Hulpmiddelen kan je nog wat handige hulpjes vinden.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 november 2005
 Re: RSA vraag over e te berekenen en hoe verder 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics