De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: RSA vraag over e te berekenen en hoe verder

 Dit is een reactie op vraag 41901 
Bedankt, dit betekent dat ik zelf een getal kiezen 3 en 160 die alleen deelbaar is doorzichzelf en door 1.

Dus kan ik bijvoorbeeld 5 kiezen.

Nu moet ik:
Reken de inverse d van e (mod 7344) uit.
Er geldt dan e · d = 13 · d = 1 (mod 7344).
Dit is de geheime sleutel!

Doen, voor mij e (mod 160)
Dan wordt het e x d = 5 x d =1 (mod 160)

Maar wat is nu precies de geheime sleutel?

En hoe kan ik zou maar zeggen "instellen" dat dit een A moet zijn?

Alvast bedankt.

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 november 2005

Antwoord

Er staat:

Reken de inverse d van e (mod 7344) uit.
Er geldt dan e · d = 13 · d = 1 (mod 7344).
Dit is de geheime sleutel!

Die 'd' is dus de geheime sleutel. Bij de 'hulpjes' kan je een scriptje vinden met het berekenen van de inverse van e (mod 7344). Als je dat goed bestudeert kan je het daarna waarschijnlijk zelf ook! Anders staat er op nog veel meer informatie...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 november 2005
 Re: Re: RSA vraag over e te berekenen en hoe verder 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3