De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Substitutie bij `vreemde` differentiaalvergelijkingen

Beste,
ik heb al een soortgelijke vraag gevonden, maar toch lukt het mij niet volgende DV op te lossen:
dy/dt=sin(y).
Ik heb al verschillende substituties geprobeerd maar niets blijkt te lukken.
Hoe pak ik deze DV het beste aan?
Met veel dank!
Lien

Lien
Student universiteit België - dinsdag 29 november 2005

Antwoord

Beste Lien,

Dit is een DV waar je de veranderlijken kan scheiden, dus ik zie het probleem zo niet. Of zit je net vast bij het integreren daarvan?

dy/dt = sin(y) Û dy/sin(y) = dt Û òdy/sin(y) = òdt

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 november 2005
 Re: Substitutie bij `vreemde` differentiaalvergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3