De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte willekeurige driehoek

Ik wil graag weten hoe je de oppervlakte van een willekeurige driehoek berekent, gegeven drie punten. Bijvoorbeeld: (1,2),(4,12),(13,5), deze drie punten vormen een driehoek wat is zijn oppervlakte?

gesina
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 augustus 2002

Antwoord

Je kunt het simpel houden, bijvoorbeeld door de driehoek te tekenen, hier een rechthoek om te tekenen en de oppervlakte uit te rekenen:

q4167img1.gif

Opp.(APQR)=12·10=120
Opp.($\Delta$APB)=½·12·3=18
Opp.($\Delta$BQC)=½·7·9=31½
Opp.($\Delta$ACR)=½·10·3=15
Opp.($\Delta$ABC)=120-18-31½-15=55½

Zou kunnen... maar is dit wat je bedoelt? We horen het wel...

Zie Flashvoorbeeld van Tobias Beuving

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 augustus 2002
Re: Oppervlakte willekeurige driehoek



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3