Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal berekenen

 Dit is een reactie op vraag 41012 
Schets :



Grenzen in poolcoordinaten:

x = r.cos(t)
y = r.sin(t)

0 r 3 -p (t) p

Integraal berekenen:

ò03ò-pp1/Ö(r2.cos2(t) + r2.sin2(t) drdt

cos2(t) = 1 - 2sin2(t)
sin2(t) = 2sin(t)cos(t)

Kunt u voor mij dit verder afmaken, want dan kan ik dit als voorbeeld gebruiken voor de rest van de sommen die ik nog heb.

vriendelijk bedankt.
mvg maarten

Maarte
Student hbo - zondag 23 oktober 2005

Antwoord

Beste Maarten,

Je schets is correct maar ik denk wel dat t dan loopt van -p/2 tot p/2, en niet van -p tot p (dat zou een hele cirkel zijn!).

Verder ben je vergeten dat dxdy overgaat naar poolcoördinaten volgens rdrdt, vergeet de extra r niet!

Ten slotte wordt de noemer zeer eenvoudig als je je de hoofdformule van de goniometrie herinnert: cos2x + sin2x = 1, dus breng de factor r2 gewoon buiten haakjes en binnenin wordt het 1.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 oktober 2005
 Re: Re: Integraal berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics