De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe schrijf ik een als functie van

 Dit is een reactie op vraag 40651 
wat ik krijg voor antwoord als ik de -2q-3p = 18 ga schrijven als functie van p is als volgt:
1) -2-3p=18
2) -2q= 3p + 18
3) q + -1,5p -9
klopt dit ook??

en voor de functie met die wortel:
1) Ö(5t:p)
2)R2= Ö(5t:p)2
de wortel en het 2 streep je weg
3)R2 = 5t:p
4)en dan:
5t = R2:p
t = 0,2R2:0,63
(die 0,63 komt door 3,14 te delen door 5)

ik heb zo het gevoel dat die wortelfunctie niet helemaal goed is... maar wat doe ik dan fout??

Lies
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 oktober 2005

Antwoord

Beste Lies,

Dat eerste klopt, het is namelijk precies hetzelfde als wat ik had.
q = -3(p+6)/2 = -3p/2 - 18/2 = -1.5p - 9

Dan de tweede, je kwadrateert correct om de wortel kwijt te spelen.
Het gaat goed tot: R2 = 5t/p.

Nu moet je beide leden met p vermenigvuldigen, je krijgt dus R2 keer pi en niet gedeeld door pi: pR2 = 5t

Nu nog beide leden delen door 5, dan heb je t alleen staan.
Het is overigens niet nodig dat dan uit te rekenen, die p mag je gewoon laten staan.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 oktober 2005
 Re: Re: Hoe schrijf ik een als functie van 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3