De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Breuken

Ik vind het rekenen bij machten met breuken en negatieve exponenten lastig.

Een opgave snap ik niet.
Dat is de volgende:

-4*(2/3 a)tot de macht -2
Ik heb al dit:
-4* 1:(2/3)2 * 1: a2
(Ik heb van de laatste een breuk gemaakt en van 4 4/1)
- 4/(2:3)2a2
Als een breuk dus.
Maar het antwoord is:
- 9/a2

Ik weet niet precies wat ik allemaal fout heb gedaan.
Ik zou dat graag weten en misschien ook nog wat tips.

Lisann
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 september 2005

Antwoord

Dag Lisanne

Het probleem zit in (2/3*a)-2

(2/3*a)-2 =

(2/3)-2 * (a)-2 =

(3/2)2 * (1/a)2 =

9/4 * 1/a2 =

9/4a2

Met de factor -4 ervoor krijg je inderdaad : -9/a2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 september 2005
 Re: Breuken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3