De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Concentraties verhoudingen

Veronderstel dat de concentraties in het bloed van stof A en van stof B omgekeerd evenredig zijn en positief. Als de concentratie van stof A met p% toeneemt, dan zal de
concentratie van stof B afnemen met
A* p %
B* p/(1+p) %
C* 100p/(100+p) %
D* p/(100+p) %
Wie kan me hierin verder helpen.
Heb al van alles geprobeerd.
Vriendelijke groet

Pieter
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 20 augustus 2005

Antwoord

veronderstel: cB=a/cA.
De concentratie van A neemt p% toe = cA2=cA(1+p/100).
Dan cB2=a/cA2=a/(cA(1+p/100))
DcB=cB2-cB=a/(cA(1+p/100))-a/cA=a/cA(1/(1+p/100)-1)=a/cA(1-1-p/100)/(1+p/100)=a/cA(-p/100)/(1+p/100)
De procentuele afname van de concentratie cB is dan:
DcB/cB*100%=(p/100)/(1+p/100)*100=p/(1+p/100)=100p/(1+p)%

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 20 augustus 2005
 Re: Concentraties verhoudingen 
Re: Concentraties verhoudingen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3