De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: 1e orde DV vd 2e graad

 Dit is een reactie op vraag 39852 
Hallo Tom,

Ik kom met mijn berekening van de d.v uit op: partieelbreuk A=1 eb B=-1 en dan:
dy/(y2+y)=dx/x
òdy/y-òdy/(y+1)=dx/x
lny-ln(y+1)=lnx+lnC(constante c'=lnC genomen)
ln(y/y+1))=lnCx
y/(y+1)=Cx
y=Cxy+Cx
y-Cxy=Cx
y(1-Cx)=Cxy
y=Cx/(1-Cx)
Is er daar verder iets mis mee of moet ik in beide leden een constante invoeren?Maar zo dit zo als zou zijn,dan kan men C1/C2 gelijkstellen aan C en bekom ik hetzelfde resultaat.

lemmen
Ouder - donderdag 4 augustus 2005

Antwoord

Beste Hendrik,

Zoals ik zei kon het ook rechtstreeks (zonder substitutie) en dan bekom je inderdaad jouw uitwerking.

Deel in je resultaat teller en noemer rechts nog door c en je vindt y = x/(1/c-x) waarbij 1/c uiteraard weer gewoon een andere constante is. We vinden dus het vooropgestelde resultaat, y = x/(c-x)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3