De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs afgeleide

kunt u mij het bewijs geven van:
f(x)=axn geeft f'(x)=n·axn-1

michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 augustus 2005

Antwoord

Beste Michelle,

Als je mag uitgaan van (ex)' = ex dan lukt het direct met de kettingregel.

q39830img1.gif

Als dat niet 'mag' kan je nog vertrekken van de intrinsieke definitie van de afgeleide. Ik neem aan dat je die wel kent, schrijf daar in (x+h)n uit met behulp van het binomium van Newton om de limiet uit te rekenen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3