De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat gaat er hier fout?

$\int{}$arctan(x)= $\int{}$ 1/tan(x) = $\int{}$ cos(x)/sin(x) = ln(sin(x)) + c

Ik snap niet wat hier fout gaat, bij de uitwerkingen gaat het heel anders... Wat gaat hier fout ?

Chris
Student hbo - zaterdag 25 juni 2005

Antwoord

Beste Chris,

De fout zit'em in iets dat een gevolg is van een ongelukkige notatie.
Arctan(x) = Bgtg(x) = Atan(x) en wordt soms ook genoteerd als tan-1(x).
Met die laatste notatie bedoelt met dat echter niet als een effectieve macht, het is dus niet gelijk aan 1/tan(x).

Dus: Arctan(x) $ \ne $ 1/tan(x)!

Voor de eigenlijk integratie kan je hier eens een kijkje nemen: Bgcos, Bgtan, Bgsin

Lukt dat niet, dan laat je maar iets horen

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 25 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics