De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integraal van een e-macht

Wie kan me helpen bij het vinden deze integraal?

òe5x+2dx

Moet dit met substitutie worden opgelost dus stel 5x+2 = t?

thx

ben
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 juli 2002

Antwoord

Ik zou 'in eerste instantie' denken dat de integraal van e5x+2 gewoon e5x+2+C is, maar ja bij differentiëren krijg je dan:
[e5x+2+C]'=5·e5x+2
Uiteraard vanwege de kettingregel, dus:
òe5x+2dx = 1/5·e5x+2+C

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 30 juli 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3