De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Regel Van Horner

wie wil me op weg helpen met deze oefening ?

(2x3 + 3x2 - 4x + 7) : (x - 1)

q(x)=... r=...

2x3 + 3x3 - 4x +7=...

Ömer
2de graad ASO - maandag 16 mei 2005

Antwoord

Beste Ömer,

Hier vind je een duidelijke uitleg over de werking van Horner: Ontbinden met het schema van Horner

Hier vind je een handig hulpmiddel zodat je het niet zelf moet uitrekenen: Regel van Horner

Let wel dat Horner een methode is voor deling door (x-a) en je dus in jouw geval a = 1 hebt (en dus niet -1!)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 16 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3