De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Slaapplaatsen, kamers en combinaties

 Dit is een reactie op vraag 37710 
deze vraag heb ik op een examen gekregen en zij vertelden me dat het een permutatie is en dat je dan moet aftrekken geloof ik , mmar ik ben het niet meer zeker en pieker er me suf op
bij deze manier laat je de laatste 3 in de derde kamer,maar ze hebben toch nog eens 3 verschillende manieren om de bedden in te delen?
want bij deze manier heb je de indeling per kamer maar niet per bed berekent of zie ik het verkeerd?
miss, ligt mijn foute woordkeuze,combinaties, aan de basis van dit misverstand
dank bij voorbaat

metin
Iets anders - maandag 9 mei 2005

Antwoord

Je hebt gelijk. In mijn antwoord is alleen rekening gehouden met de verdeling van de personen over de kamers. Als je ook in ieder kamer de verdeling van de personen over de bedden erbij betrekt, dan wordt het aantal mogelijkheden nog met 4! x 4! x 4! = 24^3 = 13824 vermenigvuldigd. Dat wordt dan:
10080 maal 13824 = gigantisch veel.
Succes ermee.


JCS
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 mei 2005
 Re: Re: Slaapplaatsen, kamers en combinaties 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics