Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Straal van een bekertje op z`n kant

 Dit is een reactie op vraag 37254 
Ok, dit is een duidelijke uitleg...zo ben ik al een stuk verder geholpen, daarvoor alvast bedankt.
Maar nou moet ik dus een formule maken, wanneer ik alleen de maten van de beker weet-- En dit lukt mij dus niet echt...Wie helpt mij op weg?

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 27 april 2005

Antwoord

Je ziet op het zicht dat de straal van de grote cirkel min die van de kleine = 9.5
Dus je hebt al 1 voorwaarde voor beide stralen. Nu nog een tweede (zo heb je twee voorwaarde en twee onbekenden = 1 antwoord voor beide onbekenden)
Je weet waarschijnlijk wel dat de omtrekken van twee cirkels zich verhouden zoals hun stralen (de formule voor omtrek is immers 2pr )

Dus ook elk gelijk deel van de omtrekken verhouden zich zoals de stralen.
=

rgroot/rklein=22/15

Je hebt nu twee vergelijkingen met twee onbekenden... nog even rekenen...

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics