De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Examenscore

Opdracht 5:
Bedenk zelf een methode voor het omrekenen van een
examenscore naar een examencijfer, waarbij je, afhankelijk
van de moeilijkheidsgraad van het examen, een correctie
voor het verhogen of verlagen van het cijfer kunt
toepassen.
Doe dit steeds zo dat iemand die alle vragen goed heeft een
10,0 krijgt en iemand die geen enkele vraag goed heeft een
1,0 krijgt.
9 x (S : L) + 1

Dit was de vraag en nou moeten we behalve die er nog 1 verzinnen. Kan iemand ons helpen? alvast bedankt! groetjes mij

Mleen
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 april 2005

Antwoord

Die formule 9*(S:L)+1 zou je kunnen gebruiken als het examen niet te moeilijk en niet te makkelijk is gebleken.
Nu moet je nog een correctie voor de moeilijkheidsgraad bedenken.
Je zou bijvoorbeeld bij een makkelijk examen die 9 kunnen vervangen door een 8, maar ja, dan heeft iemand die alles goed heeft geen 10 meer.
Dit kun je oplossen door vanaf een zekere score S een tweede formule te gebruiken.
Je moet die formule dan zo maken dat voor S=L er precies 10 uitkomt.
Pruts, Pruts twee snijdende lijnen, eentje met S=0 en cijfer 1 die minder steil loopt dan 9 x (S : L) + 1
, eentje met S=L en cijfer 10 die steiler loopt dan 9 x (S : L) + 1. En die mekaar ergens in het midden snijden.

Je zou i.p.v. in eerste instantie aan die 9 te knoeien eens aan die 1 kunnen gaan prutsen en dan drie lijntjes nemen (zo gaat het op de echte examens).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 26 april 2005
 Re: Examenscore 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3