De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vierkansvergelijking met parameter

Ik heb een klein probleempje,
ik moet deze vergelijking bespreken

x2-2(m+1)x+4m=0
dit heb ik
D=4(m+1)2-16
D=4(m2+2m+1)-16
D=4m2+8m+4
Dan wil ik het wel bespreken
je weet wel D0, D=0, D0
maar dan stuit ik op het volgende
geval 1: D0
4m2+8m+40
4m2+8m-4
m2+m-1/12
V=ø
so far so good denkik, maar dan

geval 2: D=0 , m2+m=-1/12
maar dan zou ik moeten die m invullen, maar ik kan toch niet die m2+m invullen, want dat staat nergens in mijn opgave
Ik kan er echt niet aan uit, hoop dat iemand me kan helpen :)

xxxAnnelies

Anneli
2de graad ASO - maandag 11 april 2005

Antwoord

Annelies,
D=4(m+1)2-16m=4(m-1)20.Verder is
x2-2mx-2x+4m=x(x-2m)-2(x-2m)=(x-2m)(x-2).
Hopelijk kun je nu verder!

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3