|
|
\require{AMSmath}
Waarde van p vinden
24:
voor elke waarde van p is gegeven de functie: Fp(x)=(x2+p)ex
a: voor welke waarde van p snijdt de grafiek van Fp de x-as? b: voor welke waarde van p heeft de grafiek minstens eén horizontale raaklijn? c: voor welke waarde van p heeft de grafiek geen buigpunt? d:voor welke waarde van p heeft de precies een horizontaal buigpunt?
waar moet ik beginnen met deze vraag :S
bijv dank
pepijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 1 april 2005
Antwoord
a. (x2+p)·ex=0 moet een oplossing hebben... b. bepaal de afgeleide. f'(x)=0 moet een oplossing hebben... c. bepaal de tweede afgeleide. f''(x)=0 moet geen oplossing hebben d. f''(x)=0 moet precies één oplossing hebben
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 april 2005
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|