|
|
\require{AMSmath}
Afgeleide van x2·ln x
Hallo, bedankt voor de antwoorden op mijn vragen van gister!! ik heb nog een vraag (waarschijnlijk niet de laaste) Kijk; ik heb de functie l(x)=x2lnx nu moet ik daar de afgeleide van bepalen, ik zou doen; l'(x)= 2x+ (1/x) nu is dit antwoord fout, teminste mijn atwoorden boek zegt l'(x)= x+ 2x·lnx wat zie ik over het hoofd? ik kan het niet verzinnen.
J.J
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 juni 2002
Antwoord
Hallo Josje,
Jouw functie is l(x) = x2 · ln(x). Dit is van de vorm l(x) = u(x) · v(x). De afgeleide kun je dan met behulp van de productregel bepalen: l'(x) = u(x) · v'(x) + u'(x) + v(x).
De afgeleide die je zoekt is dus: (x2) · (ln(x))' + (x2)' · (ln(x)) = x2 · 1/x + 2x · ln(x) = x + 2x ln(x)
(Overigens: jij had de afgeleide van x2 + ln(x) bepaald )
ma
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 4 juni 2002
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|