De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Zwaartelijn uit rechte hoek ve rechth driehoek =helft schuine zijde

 Dit is een reactie op vraag 33658 
Hallo

bedankt voor het vlugge antwoord. Maar het spijt me te zeggen dat het nog niet duidelijk is... Ik snap al uw stappen, behalve stap 4, net de belangrijkste... Is dat één of andere eigenschap misschien?
Met F-hoeken bedoel je toch overeenkomstige hoeken of niet?

Tommy
2de graad ASO - zaterdag 5 februari 2005

Antwoord

q33659img1.gif

lijnstuk DE is evenwijdig met lijnstuk AB want DE staat loodrecht op AC en AB staat loodrecht op AC.
De driehoeken ABC en DEC zijn gelijkvormig omdat ÐCDE= ÐCAB en ÐDCE=ÐACB.
Omdat CD=1/2CA geldt dus ook CE=1/2CB.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 februari 2005
 Re: Re: Zwaartelijn uit rechte hoek ve rechth driehoek =helft schuine zijde 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3