De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinus opgaven

Hallo,
hoe moet ik deze vergelijkingen oplossen?
2sin2x = sinx
(sinx-1) +4 =12

Bekend is, dat sin2x+cos2x =1.
Dan is sin2x = 1 - cos2x
En is dan 2sin2x = 2*(1-cos2x) ??
En dan heb ik nog meer relaties waardoor ik het volgens mij nog ingewikkelde maak.

Tijntj
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 27 januari 2005

Antwoord

Hallo Tijntje,

De eerste kan als volgt:
2sin2x = sinx =
2sin2x - sinx = 0 =
sinx(2sinx-1) = 0 =
sinx = 0 Ú 2sinx-1 = 0 =
x = kp Ú sinx = 1/2 =
x = kp Ú x = p/6 +2kp Ú x = 5p/6 +2kp

Die tweede is me niet volledig duidelijk.
Bedoel je "sin(x-1)+4 = 12" want nu staat er eigenlijk gewoon "sinx+3 = 12".

In beide gevallen zijn er trouwens geen oplossingen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 januari 2005
 Re: Sinus opgaven 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3