De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: 2log x = 4log (2x +1)

 Dit is een reactie op vraag 9691 
Is het ook mogelijk dit zonder ln te doen?

hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

Je moet ervoor zorgen dat de logaritmes hetzelfde grondtal hebben, dat hebben ze nog niet dus moet je de regel toepassen (alog(b) = clog(b) / clog(a) met c ¹ a).
In de uitwerking heb ik voor het grondtal e gekozen (elog(x) = ln(x)), maar je kunt ook voor een ander grondtal kiezen. Dus je zou het zonder 'ln' kunnen doen.

Groetjes,

Davy.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 21 januari 2005
 Re: Re: 2log x = 4log (2x +1) 
Re: Re: 2log x = 4log (2x 1)



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3