De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrixvergelijking

Hoi,
Ik zit vast met deze vraag. Los X op uit de volgende matrixvgl.
(I–X)^-1 . A^-1 = X^-1 . B
Ik probeerde de eigenschappen van inverteerbare matrices en ook de matrixalgebra toe te passen om dit antwoord,
X=(I+B.A)^-1 . B.A te krijgen, maar het is toch niet gelukt!
Kun je mij helpen.

Joesep
Student universiteit - woensdag 19 januari 2005

Antwoord

Joeseph,rechts verm.met A en links met Xgeeft:
X(I-X)^-1=BA.®X=BA(I-X)=BA-BAX®
X+BAX=BA®(I+BA)X=BA.
verder zie het wel, denk ik.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3