De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiele vergelijking

Hoe los ik de volgende exponentiele vergelijking op:
Aanwijzingen: als a0,b0,a¹ dan geldt a^x=b^x Û x=0

3^(3^x-2^x)=2^(3^x-2^x)

Ward
Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 januari 2005

Antwoord

Beste Ward,

Zoals je zelf al schrijft is dit hier een geval van verschillende grondtallen met gelijke exponenten - deze gelijkheid geldt inderdaad als de exponent gelijk is aan 0.

Hier herleidt zich dat tot:
3x - 2x = 0

Hier zit je eigenlijk weer in hetzelfde geval, verschillende grondtallen, gelijke exponenten dus moeten de exponenten 0 zijn = x = 0

3^(3^0-2^0) = 2^(3^0-2^0)
3^(1-1) = 2^(1-1)
3^0 = 2^0
1 = 1

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics