De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Deling van een parabool door een lijn

 Dit is een reactie op vraag 32197 
Okay het is in ieder geval al een stuk duidelijker voor me, maar toch nog even een vraag..

maar er zijn twee opvattingen van de vraagstelling.
- kun je iedere parabool krijgen door lijn x lijn?
- Is iedere uitkomst van parabool / lijn een lijn?

U bent er zeker van dat de eerste opvatting juist is?

En zou u een voorbeeld kunnen geven van een tweedegraads functie die je niet als (ax+b)(cx+d) kunt schrijven?
Is bijvoorbeeld ax2+bx een voorbeeld van een tweedegraadsfunctie die niet als ax+b geschreven kan worden?

Bedankt voor uw tijd en moeite

Steven
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 januari 2005

Antwoord

De vraag 'Is elke parabool op te vatten als de productgrafiek van twee lijnen? Zo niet, waar hangt dat van af?' betekent volgens mij (en daar ben ik heel zeker van) dat je je afvraagt of je elke willekeurige parabool kan schrijven als lijn×lijn.

Dus jij zegt f(x)=ax2+bx en dan zeg ik ja, die wel want dat kan je schrijven als f(x)=x(ax+b) dus als het product van:
g(x)=x
h(x)=ax+b

Zijn er ook tweedegraadsfuncties die je niet kan schrijven als lijn×lijn?
Ja, bijvoorbeeld f(x)=x2-4x+5

Nu moet je er toch wel zijn zo langzamerhand...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 januari 2005
 Re: Re: Re: Re: Re: Deling van een parabool door een lijn 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics