De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk examen opleiding regentaat wiskunde

In het voorbeeld examen van onze cursus hebben wij volgende vraag staan:

3 natuurlijk getallen 51760,51982,52241 hebben bij deling door een getal b1 dezelfde rest, bepaal b

we zijn er al een week op aan het zoeken maar met het vooruitzicht naar de examens, dringt de tijd, kan iemand ons helpen?

studenten opleiding leraar wiskunde

PS. we weten dat het waarschijnlijk heel erg voor de hand ligt, maar we komen er gewoon niet bij

studen
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 6 januari 2005

Antwoord

Er moet dus gelden:
51760=k1b+r
51982=k2b+r
52241=k3b+r

Dus
222=51982-51760=(k2-k1)b
259=52241-51982=(k3-k2)b

Dus 222 en 259 zijn veelvouden van b.
222=6*37
259=7*37.
Dus b is 37.


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3