De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Som van bgsin en bgcos

Waarom is bgsin y + bgcos y = p/2?

maarte
3de graad ASO - woensdag 29 december 2004

Antwoord

1. y0
Stel bgsin y = a met aÎI; dan is sina = y
Stel bgcos y = b met bÎI; dan is cosb = y
Nu is cosb = sin(p/2-b)
Dus a = p/2 - b
En a + b = p/2

2. y0
Stel bgsin y = a met aÎIV; dan is sina = y
Stel bgcos y = b met bÎII; dan is cosb = y
Nu is cosb = sin(p/2 - b) met p/2 - b ÎIV
Dus a = p/2 - b
En a + b = p/2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 29 december 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics