De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Laplace getransformeerde

De laplace getransformeerde van:

f(t)=((t*(e^at)*ub(t))^2

Waarbij ub(t)=Heavisidefunctie

Ik weet niet hoe je met behulp van de tabel met elementaire laplace transformaties dit probleem kan oplossen.

joshua
Student hbo - donderdag 23 december 2004

Antwoord

Joshua,
de hunctie van Heaviside is gedefinieerd door u(t)=1 voor t0 en o elders. Dus f(t)=t2e^2at voor t0 en nul elders.Het gaat dus om
òt2e^(2a-s)t dt, voor t van 0 naar ¥.Twee keer partieel integreren levert de Laplace getransformeerde.
opmerking van beantwoorder Anneke:(bedankt)je kunt natuurlijk ook de getransformeerde van de e-macht tweemaal naar s differentieren of een verschuivingsstelling toepassen in plaats van partieel

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 december 2004
Re: Laplace getransformeerde



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3