De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Reeks met faculteit

Van de volgende reeks moet ik bepalen of deze convergent/divergent is:

$\sum$n=1$\to\infty$(n!)2/(2n)!

Met d'alembert geprobeerd ( lim n$\to\infty$an+1/an)

daar kwam dit uit:
((n+1)!)2·(2n)!/(2(n+1))!·(n!)2

klopt dit?
En hoe moet dit verder?

Ger
Student universiteit - maandag 22 november 2004

Antwoord

Uit de definitie van faculteit volgt vrijwel meteen

(2n)!/(2n+2)! = 1/[(2n+1)(2n+2)] = (1/2) 1/[(2n+1)(n+1)]
[(n+1)!/n!]2 = (n+1)2

zodat jouw breuk gelijk is aan

(1/2)(n+1)/(2n+1)

en daar zou je een conclusie moeten uit kunnen trekken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics