Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Complexe getallen

 Dit is een reactie op vraag 29736 
dankjewel wil je even checken of het dan juist is aub anders begin ik al met iets fouts en eindig ik zeker met iets verkeerds:)

2-i/1-2i
complex toegevoegde van de noemer = 1+2i
dus dan heb je (2-i)*(1+2i)/ (1-2i)*(1+2i)
maar wat ben je ier nu verder mee want je ziet toch nog steeds niet wat je reeel getal is en je imaginair zolang dit in breukvorm staat ?
want als je vb 7+4i hebt zie je dit gemakkelijk
7 = reeel
4i = imaginair
maar wat nu met een breuk ?

nicje
3de graad ASO - woensdag 10 november 2004

Antwoord

Je moet natuurlijk de bekomen produkten uitwerken! Zet ook voldoende haakjes want zoals je het nu schrijft staat enkel (1-2i) in de noemer...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics