De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelling van Euler

in de theorie van ons handboek staan twee 'stellingen' om aan te tonen of een functie met meerdere variabelen homogeen is:
x afgeleide van de functie naar x + y de afgeleide van de functie naar y = n. f(x,y)
f(kx,ky)= n^k. f(x,y)

maakt het uit wanneer je welke formule gebruikt ter controle?

elf
Student Hoger Onderwijs België - zondag 7 november 2004

Antwoord

Elf.
De conclusie is juist.
Maar wel:f(kx,ky)=k^nf(x,y)

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 november 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3