To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Samengestelde interest

Hoe zoek ik de gebruikte interestvoet indien ik het eindkapitaal, het beginkapitaal en de totale duur ken?

blomma
Ouder - dinsdag 2 november 2004

Antwoord

Stel K is het eindkapitaal, k is het beginkapitaal, i is de intrestvoet (bv. i = 6% = 0.06) en n is de looptijd in jaren.
De formule is : K = k.(1 + i)n

1 + i = (K/k)1/n.

met a1/n = n-de machtswortel uit a.

Bv. Eindkapitaal = 3000, beginkapitaal = 2000, looptijd = 7 jaren.

1 + i = (3000/2000)1/7 = 1.05963

i = 0.05963 = 5.963% = ~6%

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 november 2004
 Re: Samengestelde interest 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics